Alt du trenger å vite om sommerdekk

Hvordan tilstanden på dekkene dine er er alfa og omega når du kjører bil. Det er like viktig med gode sommerdekk som det er med gode vinterdekk. Dårlige dekk kan bety forskjellen mellom liv og død, uansett kjøreforhold.

Det er ditt eget ansvar som sjåfør å sørge for at bilen du kjører har tilfredsstillende dekk. Minimumskravet for mønsterdybde på sommerdekk i Norge er 1,6 millimeter, men det kom nye regler som trådte i kraft 1. november 2021. De nye reglene sier at dekkene, uavhengig av om det er sommerdekk eller vinterdekk, må ha minimum 3 millimeter mønsterdybde hvis du skal bruke dekkene i vinterhalvåret, altså etter 31. oktober.

Selv om minimumskravet for mønsterdybde er 1,6 millimeter i sommerhalvåret, anbefales det å bytte til nye dekk når mønsterdybden slites under 3 millimeter.

Viktig å kontrollere slitasjen på dekkene

Du bør gjøre det til en vane å kontrollere slitasjen på dekkene dine. Hvis du for eksempel kjører med feil lufttrykk i dekkene, kan de slites mest på midten hvis du har for mye luft, og på kantene hvis du har for lite luft. Gjør det også til en vane å sjekke om mønsterdybden tilfredsstiller de til enhver tid gjeldende kravene.

Kvalitet koster litt ekstra

Som med alt annet her i livet, må du regne med å måtte betale litt mer hvis du skal ha den beste kvaliteten. Dette gjelder uansett om du skal kjøpe klær, datautstyr, mobiltelefon eller andre ting. De beste sommerdekkene koster derfor litt mer enn flere av konkurrentene. Men med tanke på sikkerheten, er det absolutt verdt pengene.

Du trenger ikke bytte alle samtidig

Selv om det anbefales å bytte alle fire dekkene på bilen når du først bytter, er det fullt mulig å bytte to og to av gangen. Hvis sommerdekkene er lovlig, men begynner å bli slitt, kan du for eksempel kjøpe to nye dekk og plassere de foren. Dette fordi fordekkene ofte slites raskere enn bakdekkene, da 70 prosent av bremseeffekten er på forhjulene. Det er derfor alltid best å ha de beste dekkene foran. Bakdekkene holder kanskje en sesong til.

Du må imidlertid alltid ha samme kvalitet på dekkene foran og aldri bare bytte ett dekk. Det samme gjelder bakdekkene.

Bruk en anerkjent dekkforhandler

Det tryggeste er å kjøpe dekk hos en anerkjent dekkforhandler. Da kan du være sikker på at du får den kvaliteten du betaler for. Forhandleren vet for det første hvilke dekk bilen din skal ha med tanke på hastighetsmerking og dimensjon.

Når det gjelder dekk bør sikkerheten alltid komme først. Akkurat som når du bruker nettet. Den tryggeste måten å bruke internett på er med VPN. Du kan da være helt anonym, og dermed redusere risikoen for å bli hacket. I tillegg kan du streame innhold helt lovlig på tvers av landegrenser.

Det finnes ikke helårsdekk

Det er dessverre fortsatt mange som kjører rundt og tror de er trygge med det de kaller helårsdekk. Dette stemmer imidlertid ikke. Gummien på sommerdekk er mykere enn gummien på vinterdekk, noe som gir sommerdekk langt bedre kjøreegenskaper på tørr og varm asfalt.

Det optimale er å bytte fra sommerdekk til vinterdekk når temperaturen blir lavere enn 7 grader, noe som ofte skjer i oktober – selvfølgelig avhengig av hvilken del av landet du bor i.

Når du skal bytte tilbake til sommerdekk, gjelder det motsatte. Men vent til gradestokken er stabilt over 7 grader og selvfølgelig til all snø og is er borte fra veiene. Har du vinterdekk med pigger, har du ikke lov til å kjøre med de etter den første mandagen etter 2. påskedag. dette gjelder imidlertid ikke i de tre nordligste fylkene, Nordland, Finnmark og Troms, hvor du kan kjøre lovlig med piggdekk til 30. april.

Skifter du dekk selv?

Stadig flere setter bort denne jobben to ganger i året, men det er fortsatt mange som velger å legge om dekkene selv når det er på tide med sommerdekk eller vinterdekk. Sørg da for å skru til skikkelig. Hvis du får et verksted til å gjøre det, skrur de til med momentnøkkel slik at de sitter skikkelig.  Gjør du det selv, uten momentnøkkel, er det viktig at du etterskrur etter at du har kjørt noen mil. Det kan skape trafikkfarlige situasjoner å miste et hjul under kjøring, og ikke minst kan det bli ganske dyrt.